De hazen

Achter deze website zitten drie enthousiaste wikidata-nerds/wikipielers die hun hart hebben verloren aan wikidata, wikimedia commons en wikipedia. Om onze uitzoekhonger, neus voor curiosa en cultuur te stillen besloten we deze website op te zetten om meer te schrijven, verbeelden over bijzondere verhalen, personen en wetenswaardigheden waar op wikipedia geen ruimte voor is.

H. is de uitpluizer, dubbelchecker, eeuwig navorsende wikipediaan die altijd en overal bronmateriaal en de allermooiste verhalen vindt. Hij wil van de hoed en de rand weten en speurt het web af om de allerkleinste details te vinden. Wikidata kent hij op z’n broekzak; ’s nachts staat hij vaak op om zijn verschillende botjes aan het werk te zien. Herkenning: draagt immer een laptop, vaak puntschoenen en kenmerkt zich door luide roep, vaak lang haa-haa-haa.

En oh ja, deze website is zijn verjaardagscadeau!

A. is de taalkundige, die het woord ‘wikipielen’ muntte. Een onbedwingbare neiging tot het aanschaffen van boeken en een oog voor het bijzondere en rare, maakt dat er over elk denkbaar onderwerp wel een bron te vinden is in haar boekenkast. Ze tekende het koolhaasje, maar haar allergrootste kwaliteit is haar precisie om goed leesbare artikelen te schrijven (want ja, kunstgeschiedenis hè). Zo won ze in haar eerste jaar als wikipediaan gewoon direct een prijs in de schrijfwedstrijd!

En last but not least, D. die als een waar nieuwsgierig aagje haar beste journalistieke beentje voor zet. Eveneens behept met een onstilbare honger naar boeken – over de meest uiteenlopende onderwerpen – deelt ze graag haar kennis met anderen, via alle denkbare kanalen. Als een kritisch en geëngageerd schrijver met een goed gevoel voor humor gaat zij geen onderwerp uit de weg. Alszodanig sleepte D. al menig Wiki-uil in de wacht.